İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde tam burslu olarak başladığı Psikoloji bölümünü 2019 yılında yüksek onur öğrencisi ve bölüm ikincisi olarak tamamlamıştır. 2020 yılında Koç Üniversitesinde tam burslu olarak Gelişimsel Psikoloji alanında yüksek lisans eğitimine başlamış ve 2022 yılında Prof. Dr. Ayşe Bilge Selçuk danışmanlığında yazdığı “Ebeveyn Kontrolünden Çocuğun Kontrolüne: Ebeveynlerde Stres ve İyi Oluş Halinin Rolü” başlıklı tezi ile mezun olmuştur. 2022 yılında ise İstanbul Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Programı Çocuk-Ergen alt dalında ikinci yüksek lisansına başlamıştır, eğitimine halen devam etmektedir.
Lisans yıllarında, Ekip Norma Razon ve Balıklı Rum Hastanesi’nde staj yapmıştır. TEGV, World Human Relief (WHR) gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ve derneklerde gönüllü çalışmalar yapmıştır, Bilgi Açık Kapı öğrenci kulübünde şiddet ve travmayı önleme konusunda toplumsal çalışmalar düzenlenmesine katkı sağlamıştır. 2017 yılında Doç. Dr. Ayten Zara önderliğinde WHR ile Uganda’da koruma altındaki çocuklarla psikososyal destek çalışmalarında ve topluma yönelik sürdürülebilirlik çalışmalarında gönüllü olarak yer almıştır, 2021 yılında ise Marmaris’teki yangından etkilenen bireyler ve çocuklara yönelik psikososyal destek çalışmalarına destek olmuştur. 2023 yılında Türk Psikologlar Derneğinin “Deprem Psikososyal Dayanışma Ağı” (DEPSDA) projesi kapsamında Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen kişilere yönelik psikososyal destek çalışmalarına katkı sağlamıştır. Saha deneyimlerinin yanısıra, akademik alanda da birçok araştırma projesinde asistan olarak çalışmıştır. Akademik ilgi alanlarına yönelik farklı makaleleri ulusal ve uluslarası dergilerde yayınlanmıştır.
Psikoterapi çalışmalarına, Bilgi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde çocuklar, ergenler ve aileleriyle uzun dönem staj kapsamında başlamıştır. Bireysel psikoterapi seanslarına ek olarak, Çocuk, Anne ve Baba Gelişim Atölyeleri (ÇABA) isimli çocukların sosyal becerilerini ve eşzamanlı olarak ebeveynlerle ebeveynlik becerilerini geliştirmeyi amaçlayan grup çalışmalarını yürütmüş ve uygulayıcısı olmuştur. Yüksek lisans eğitimi sırasında, sık sık öfkelenme, karşı gelme gibi davranışlar sergileyen dışayönelim problemi olan çocuklar için geliştirilmiş Düzenleme Odaklı Çocuk Psikoterapisi (RFP-C) eğitimini kurucusu olan Tracy Prout’tan almış ve uygulayıcısı olmuştur.
Duygusal, davranışsal ve ilişkisel zorluklar yaşayan çocuklar, ergenler ve ebeveynleriyle psikodinamik yönelimde çalışmalar yürütmekle beraber, çocuklarla oyun terapisi çalışmalarında mentalizasyon temelli ve duygu düzenleme odaklı müdahalelerden faydalanmaktadır.
Copyright © 2024 UZM. PSK. KÜBRA ARIKAN - All Rights Reserved.
We use cookies to analyze website traffic and optimize your website experience. By accepting our use of cookies, your data will be aggregated with all other user data.